Kiruna

Kiruna

Kiruna – en resa till Polcirkelns hjärta

Välkommen till Sveriges nordligaste stad och porten till en värld av naturlig skönhet och äventyr. Beläget djupt i Lapplands vildmark bjuder Kiruna på en unik upplevelse där moderna bekvämligheter möter en rik kultur och spektakulär natur.

Aktiviteter för grupper

Ge din grupp en äventyrlig upplevelse med aktiviteter som hundspann, snöskoterturer, och isklättring. Utforska Abisko Nationalpark eller njut av midnattssolens och norrskenets spektakel. För en mer avslappnad atmosfär kan gruppen också njuta av samiska kulturarvsturer och samisk matlagning.

Evenemang och festivaler

Kiruna är värd för flera årliga evenemang som lockar besökare från hela världen. Upplev Kiruna Festivalen med musik, konst och kultur eller delta i speciella norrsken- och vinterfestivaler. Varje säsong bjuder på unika teman och aktiviteter som passar alla intressen.

Boende och service

Kiruna erbjuder ett brett utbud av boenden som passar alla behov och budgetar. Från moderna hotell och konferensanläggningar till charmiga lodger och traditionella samiska kåtor, finns det alternativ som skapar en bekväm och minnesvärd vistelse för varje deltagare.

Utflykter och sevärdheter

Ge gruppen möjlighet att utforska Kirunas berömda sevärdheter som världsarvet Laponia, Icehotel i Jukkasjärvi och den spektakulära Kiruna gruvan. Guidade turer erbjuder en djupdykning i stadens historia, gruvindustrins betydelse och den unika arktiska miljön.

Planera din nästa upplevelse i Kiruna

Med bra kommunikationsförbindelser från Stockholm och andra stora städer är Kiruna enkel att nå för internationella och nationella grupper. Oavsett om det är för affärsmöten, teambuilding eller en speciell tillställning, erbjuder Kiruna en inspirerande miljö där idéer föds och minnen skapas.

Välkommen till Kiruna

Upptäck Kiruna, där möjligheterna är lika stora som fjällen och där varje konferens och evenemang blir en unik och minnesvärd upplevelse i den arktiska naturens famn.

Att resa till Kiruna

som ligger i den norra delen av Sverige, kan göras på flera sätt beroende på varifrån du utgår och vilken typ av transport du föredrar. Här är de vanligaste sätten:

Flyg

Det enklaste sättet att nå Kiruna är med flyg från Stockholm. Det finns flera dagliga direktflyg från Stockholm Arlanda flygplats till Kiruna flygplats. Flygtiden är ungefär 1,5 till 2 timmar. Under vintertid kan det också finnas direktflyg till Kiruna från andra städer som Göteborg och Luleå.

Tåg

Det går nattåg från Stockholm till Kiruna. Tågresan tar cirka 14-17 timmar beroende på vilket tåg du väljer.

Det finns också dagtåg som tar lite längre tid.

Bil

Från Stockholm och andra delar av Sverige:
Kiruna är nåbart med bil via E4 från södra Sverige och därefter genom anslutande vägar.
Resan tar cirka 15-20 timmar beroende på väder och vägförhållanden.

Buss

Lokala och regionbussar:
Det finns bussförbindelser till Kiruna från andra städer i Norrbotten och områden runt omkring. Det är ett långsammare alternativ än flyg eller tåg men kan vara ett bekvämt sätt att resa om du är i närheten.

Vill du ha hjälp med att arrangera ett evenemang eller en grupp- och konferensresa?

TIPS OM INRIKESRESOR

Gotland

Kiruna